zaterdag, maart 03, 2007

Biefstuk!

Als je een lekkere biefstuk wilt grillen, kies dan eens voor de Spaanse Rubia-biefstuk. Je kunt hem natuurlijk ook in een handomdraai inburgeren door hem oer-Hollands in de roomboter te bakken, maar door zijn perfecte vet dooradering is hij zeer geschikt voor de grill of barbecue!

Rubia is een authentiek runderras afkomstig uit de regio Galicië in Noordwest-Spanje en wordt beschouwd als het beste rundvlees van dit land. Ze dragen een roodbont jasje, hebben een robuust gestel en zijn perfect opgewassen tegen het Atlantische kustklimaat. Hun vlees is donkerrood van kleur met een flinke dooradering. En doordat ze op de Galicische weidegronden hun buik rond eten aan gras, klaver en kruiden is het bijzonder geurig en mals. Het Rubia vlees is veelal rond de 36 maanden (ook wel cebones genoemd) omdat dan de dooradering het meest optimaal is.

Meer info: slagerij de Leeuw, Amsterdam

Geen opmerkingen: