zondag, maart 18, 2007

De Dorade.

Naast de traditionele items als saté, shaslicks, hamburgers, kippenpoten en de welbekende bbq-worsten met diverse soorten saus en stokbrood… zijn er zoveel meer mogelijkheden te bedenken. Neem bijvoorbeeld een frisse salade of gegrilde verse groenten zoals aubergine, courgette, grote paddenstoelen maar ook verse vis. Allemaal licht verteerbare gerechten en gemakkelijk te bereiden met minder kans op het ‘ik zit écht vol’ gevoel.

Vis denk je! Niet die half ontdooide spiesjes uit het schap van de supermarkt, maar een super simpel en lekker visje in de aluminium folie voor op de barbecue. Een ideale vis om voor een papilotte (een in aluminium folie ingepakte vis) te gebruiken is de Dorade. De Dorade vis, veelal afkomstig uit de Middellandse Zee kom je onder verschillende namen tegen, maar goudbrasem is wel de bekendste.
Een beetje Dorade is groot genoeg voor 2 personen. Hij heeft mooi stevig vlees, en is zo rijk aan smaak dat je er weinig bij moet doen, 2 schijfjes citroen en 3 takjes salie in de buikholte voordat je hem samen met wat boter en witte wijn inpakt zijn voldoende voor een heerlijk eind resultaat.

Geen opmerkingen: