zondag, juli 22, 2007

Onderzoekje...

Barbecueën is in Nederland ongekend populair. In een gemiddelde zomer barbecuet 95% van de bevolking minimaal één keer, en zo'n vier op de tien Nederlanders doen dat zelfs zes keer of vaker.

De top vijf van ingrediënten die van een gewone barbecue een 'ideale' barbecue maken, bestaat uit de volgende producten: stokbrood (is voor 70% onmisbaar), salade (58%), een vleesspies (51%), hamburgers (48%) en kipsaté (41%). Bij de sauzen staat knoflooksaus bovenaan (33%), gevolgd door satésaus (30%) en barbecuesaus (20%).

Bovendien wordt barbecueën door een zeer grote meerderheid van 90% van de Nederlanders als een (heel) leuke bezigheid ervaren; slechts 3% vindt er niets aan. Het gezellige samenzijn met vrienden en bekenden (52%), lekker buiten zijn (36%), lekker eten (26%) en de ontspannen sfeer (24%) zijn de belangrijkste redenen waarom men barbecueën zo'n plezierige bezigheid vindt. Het sociale karakter van barbecueën is voor de meeste Nederlanders dus belangrijker dan de maaltijd zelf. Voor acht op de tien jongeren tot 35 jaar is veel, gezellig praten en kletsen dan ook feitelijk de enige andere activiteit die men op een barbecue onderneemt.

Een belangrijke trend bij het barbecueën is volgens de Nederlanders vooral, dat er steeds meer vis wordt bereid. Daarnaast wordt er tegenwoordig meer groente op de barbecue gelegd.

Bron: Slagerswereld

Geen opmerkingen: