dinsdag, augustus 07, 2007

Tip van de Kookjuf.

Op deze site krijgen we zo nu en dan een culinaire kooktip van onze eigen kookjuf, Anoek is professioneel kok, foodstyliste, kookdocente, organisator van kookworkshops en liefhebber van barbecueën.

Een eenvoudig recept is deze salsa, heerlijk bij gegrilde gerechten in plaats van de standaard sauzen. Deze salsa mag daarom absoluut niet ontbreken op Grillers.nl.

Ontvel 3 tomaten en verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer in een schaal 1 theelepel cayennepeper, 2 theelepels mosterdpoeder, ¾ deciliter rode wijnazijn en ¾ deciliter olijfolie door elkaar. Voeg zout en vers gemalen peper naar smaak toe. Snij 2 paprika’s in kleine blokjes, snipper een ui en meng dit samen met de ontvelde tomaten. Meng de massa met de dressing en laat de salsa minstens 1 uur staan. serveer hem bij gegrilde vis of kipfilet.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: